ΕΡΕΥΝΕΣ
ΓΙΑ Το Ψύλλιο

Το Psyllium είναι ένα υδροκολλοειδές που προέρχεται από τον φλοιό των σπόρων του φυτού Plantagoovata και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική σε περιοχές της Ινδίας και της Κίνας. Η κατανάλωσή του έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει διατροφικά οφέλη, όπως η μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, η ελαχιστοποίηση του κινδύνου καρδιοαγγειακών παθήσεων, η βελτίωση της χοληστερόλης και η ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Εκχύλισμα Ψύλλιου, η έκπληξη

Φυσικός σύμμαχος στην αποτελεσματική προσπάθεια απώλειας βάρους​.

Μελέτες

Effect of psyllium (Plantago ovata) fiber on LDL cholesterol and alternative lipid targets, non-HDL cholesterol and apolipoprotein B: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials

Psyllium is a natural nonfermented gel-forming fiber that is effective for weight loss: A comprehensive review and meta-analysis

AbutairΑ., NaserΙ. Α., HamedΑ. (2016). Οι διαλυτές ίνες από το ψύλλιο βελτιώνουν τη γλυκαιμική απόκριση και το σωματικό βάρος μεταξύ των ασθενών με διαβήτη τύπου 2 (τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου). Περιοδικό διατροφής, 15 (1), 86–87.

Akbarzadeh Z., NourianΜ.,AskariΓ., MaracyΜ. (2016). Η επίδραση του Psyllium στις μετρήσεις της σύστασης του σώματος και των ηπατικών ενζύμων σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες με μη αλκοολική λιπώδη ηπατική νόσο (NAFLD). Διεθνές περιοδικό προηγμένης έρευνας βιοτεχνολογίας, 7 (3), 1545–1554.

Cicero Α., DerosaΓ., BoveΜ.,Imola F., Borghi C., GaddiΑ. (2010). Το Psyllium βελτιώνει τη δυσλιπιδαιμία, την υπεργλυκαιμία και την υπέρταση, ενώ το κόμμιγκουάρ μειώνει το σωματικό βάρος ταχύτερα σε ασθενείς που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο μετά από δίαιτα AHA Step 2. Μεσογειακή Εφημερίδα της Διατροφής και του Μεταβολισμού, 3 (1), 47-54.